marți, 29 iunie 2010

Limba romana... dulce grai pe mapamond

Limba romana e atat de bogata incat am exportat-o pe banda rulanta. Ne-am aventurat in a face un top al denumirilor internationale care, fara sa stie purtatorii, sunt... d'ale noastre, neaose, suculente si pline de inteles.

[textul nu-mi apartine, evident; e primit pe mail]

1. Pe primul loc, bineinteles, ce alt nume ar putea figura decat renumita statiune croata Pula. Am intalnit persoane care isi fac concediile in Pula (inclusiv oameni care chiar merg in Croatia pentru asta).
http://en.wikipedia.org/wiki/Pula,_Croatia

2. Tot Pula se numeste si moneda oficiala a statului african Botswana . Prin asta se explica saracia lucie din savana..... luand in calcul faptul ca populatia e preponderent feminina, se ajunge la cateva subdiviziuni de Pula pe cap de locuitor. Cursul de schimb il gasiti pe

http://www.x-rates.com/d/BWP/table..html

3. In alte zone de pe continentul african, oamenii o duc si mai rau.. Daca botswanezilor le e de ajuns o Pula pentru a-si asigura traiul (mai ales ca-s negri, si stim noi ce se vorbeste despre ei), 3,4 milioane de mozambicani locuiesc in regiunea Nampula, avand capitala in orasul cu acelasi nume.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nampula_Province

4. Printre distractiile mai putin cunoscute, dar mai apropiate de noi, se poate numara o excursie cu intreaga familie in micul si linistitul Camping De Muie, pe insula olandeza Tholen. Puteti sa le scrieti sa-i felicitati pentru denumirea inspirata, sediul lor din St. Maartensdijk e amplasat tot pe strada... Muie.

Sau vizitati-i pe http://www.campingdemuie.nl/

5. Futai USA Inc. este cel mai mare producator de umbrele din lume, vezi Doamne. Cica aproape toate umbrelele din lume contin piese Futai. Firma taiwano-americana mai face si crose de golf... desi nu vad legatura.

http://www.futaiusa.com/about_futaiusa.htm

6. LABA inseamna pentru toti italienii Libera Accademia di Belle Arti. Saracii ofera chiar 30 burse de studiu "per i Master della LABA". LABA - La natura dell' arte.

http://www.laba.biz/

7. Daca tu crezi ca esti in rahat, ce parere ai de cei 32.000 de insi din orasul israelian Rahat? In Rahat, ce-i drept, locuiesc numai arabi (ca sa vedeti unde i-au trimis filosemitii de americani), si ei se simt bine acolo, de vreme ce rahat inseamna pe limba lor ceva gen "convietuire fericita".

http://en.wikipedia.org/wiki/Rahat

8. Pentru ca din nou ne-am indepartat de plaiurile mioritice, am putea sa vizitam si Curu. Nu, nu e suficient sa te uiti in spate, Curu este o rezervatie naturala in Costa Rica . 75% din Curu lor este impadurit, si totusi costaricanii il considera unul din cele mai frumoase locuri din tara . N-as vrea sa le vad pe celelalte, in cazul asta.

http://www.nicoyapeninsula.com/curu/

9. Am ajuns si in indepartata Japonie, unde pe crestele muntilor cresc falnicii Sugi. Sugi este chiar arborele national al japonezilor, asteptam cu interes aclimatizarea lui pe coastele insorite ale Croatiei de mai sus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sugi

10. Cui nu-i plac conditiile rudimentare oferite de campingul olandez de Muie, ii recomandam cu caldura cazarea in hotelul parizian de Buci.

http://www.bucihotel.com/


In concluzie, fiti mandri de "graiul ce-l graiti", dar fiti prudenti. N-aveti de unde sa stiti ce inseamna "buna ziua" in limba uzbeka...


Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :6 comentarii:

 1. gigi

  =)))) asa da... ai revenit si tu printre cei vii:))) ma bucur

 2. Digital Elf

  multumesc de intampinare. ma descalt, las pantofii la usa si ma asez pe canapea, sa mai sporovaim oleaca.

 3. Amélie .

  Oh, deci nici macar in afara Romaniei nu scapam de cuvintele ei rusionase. Savuroasa gluma.

 4. gigi

  http://www.namedevelopment.com/blog/archives/2007/06/benq_to_qisda_a_1.html ca sa vezi ca nu am venit cu mana goala

 5. brightie

  :))))))))))) am ras cu lacrimi

 6. Andrei 2/3

  Ma numar printre fericitii vizitatorii ai orasului Pula sau Pola dupa cum ii spuneau vechii romani. Si ca tot romanul aminsistat sa imi fac poze cu indicatorul de la intrarea in oras. Aparent e o moda. Mai dubios a fost momentul cand a trebuit sa trimit vederi la familie - I love Pula; Greetings from Pula si altele de acest gen ce ar fi creat stupoare in randul bunicilor. Dar serios vorbind, aceasta fosta garnizoana romana este in prezent un minunat oras, cum pe la noi, mai rar. Aici se imbina modernul cu antichitatea la malul marii.

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D