marți, 30 iunie 2009

Despre frica de zbor, despre irefutabilitate în general

De ce ţi-ar fi frică să zbori? De înălţime? De neprevăzut? De mişcare? De nesiguranţă?

De moarte?

De lipsa controlului, în majoritatea cazurilor. Pentru că nu eşti tu la manşă, nu vezi aparatele, nu ştii la ce înălţime te afli, nu ştii cât mai ai până ajungi, cât de departe este aeroportul, pista, golul următor de aer. Nu poţi manevra tu flapsurile, nu poţi ridica avionul dacă vezi un stol de păsări, ţi-ar plăcea un pic să te dai cu avionul printre nori să le strici forma dar tu stai ţintuit de scaun, legat cu centura de siguranţă, aşteptând să vină sandwich-ul şi cănuţa de cafea. Atât poţi face, să stai şi să te uiţi pe gemuleţul aburit cum tremură aripa avionului şi să faci o poză-două cu parcelele de ogoare de dedesubt. Ai luat un gât de whisky înainte să te urci în avion şi parcă te-ai mai calmat, nu?

De moarte nu are de ce să-ţi fie. Cade, cade. Asta e. Oricum nu vei rămâne cu sechele pe viaţă. Pentru că nu vei supravieţui. Mai trăieşti doar câteva minute până la impactul devastator. Dar asta nu doare. Nici la impact, pentru că moartea survine instantaneu.

Singura durere este ce laşi în urma ta, un copil fără parinte, un consorţ îndurerat...

Ai văzut atâtea filmări cu oameni spulberaţi pe stradă. Atunci de ce nu ţi-e frică să traversezi strada? De ce nu iei un gât de whisky şi zici Tatăl Nostru de trei ori cu trei cruci mari înainte de a traversa? Pentru că aceleaşi şanse de moarte le ai şi atunci ca şi în zbor.

Gândeşte-te că dacă Dumnezeu are planuri cu tine, le va îndeplini indiferent de frica ta. Dacă trebuie să mori, vei muri şi stând în casă. Te vei împiedica de un scaun şi te vei da cu capul de chiuvetă. Dacă trebuie să trăieşti, vei supravieţui miraculos şi în urma unui accident grav. Ştie Doamne-Doamne ce să facă cu tine, dacă te ia sau te mai lasă.

Deci, relaxează-te.
...şi nu mai bea atâta...

Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :



1 comentarii:

  1. Anonim

    Beutura e buna pe avion cand ai mult de mers. Am fost si eu odata la drum lung si la dus am vazut patru filme, la intoarcere un mic vischi urmat de somn si gata.

    In plus fata de lipsa controlului ar mai fi si timpul in care constientizezi ca se termina povestea. In masina sau alte situatii nu prea apuci sa intelegi ce si cum.

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D