marți, 5 mai 2009

De ce nu merg relaţiile

Într-o relaţie dintr-un bărbat şi o femeie adesea se nasc neînţelegeri. După ce au dispărut şi fluturii din stomac, s-a făcut şi "căsătoria de probă", căsătoria propriu-zisă, primii ani de convieţuire în aceeaşi casă, lucrurile încep să scârţâie şi de multe ori se ajunge la divorţ. De ce? De "nepotrivire de caracter".

Dar de fapt.. DE CE? Explicaţia imediat:

În fiecare relaţie dintre doi oameni participă de fapt 5 fiinţe:
- bărbatul, aşa cum este el în realitate;
- femeia, aşa cum este ea în realitate;
- bărbatul, aşa cum crede femeia că este bărbatul;
- femeia, aşa cum crede bărbatul că este femeia;
- EL şi EA, acel Ying & Yang, EGREGORUL cuplului (an autonomous psychic entity made up of, and influencing, the thoughts of a group of people).

Bărbatul are două imagini, una a lui în realitate, cealaltă creată de către femeie, aşa cum îl vede pe el. Femeia la fel, una în carne şi oase, cu gândurile ei, cu modul propriu de gândire şi reacţie, şi alta cum o vede bărbatul, ce impresie şi-a făcut despre ea, în speranţa ca ea să fie cum are el impresia, fără să aibă vreo confirmare că o fi aşa sau nu.

Aceste duble imagini ale fiecăruia, când nu coincid, când unul din ei îl vede pe celălalt în alt fel de cum arată el în realitate, intervin neînţelegerile.

Ea îl vede pe el dedicat familiei, alergând cu copiii de mână prin parc, fluturând ca în filme într-un lan de flori. El, de fapt, îşi mai desface o bere rece şi găseşte şi un joc nou pe calculator, la care stă până noaptea târziu.

El o vede pe ea dedicată sexual, în fiecare seară, aducându-i berea rece şi dându-i drumul la calculator ca să se poată juca până noaptea târziu. Dar ea scoate rufele de la spălat, le întinde şi îl ceartă inexplicabil de ce IAR bea bere şi în loc să o ajute, a dat drumul la calculator.

Când imaginile sunt foarte diferite, se instaurează nervozitatea. De ce partenerul nu e aşa cum mi-am imaginat? Pentru că mi-am făcut o imagine greşită încă de la început.


Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :



5 comentarii:

  1. dil

    sau poate ai fost lasat sa ti faci o imagine gresita, exista si cazuri d'astea, parol :(

  2. pauzamea

    După ce fluturaşii au zburat, căsătoria a devenit mai mult decât un simplu eveniment la care ţi-ai văzut şi rudele pe care nu le mai văzusei de mult, după ce copilul devine mult mai important decât tine, soţie şi cuplu, atunci cei doi bărbaţi şi cele două femei se suprapun şi devin doar doi: un el şi-o ea care sunt ei. Dacă rămân mai mult de doi, cu siguranţă relaţia încetează...

  3. Florin

    Eu cred ca sunt doua aspecte aici:
    * ori dragostea e asa mare incat nu se tine cont de diferente pana la un anumit punct
    * ori nu stiu sa evalueze, nici unul din ei, ce isi doresc cu adevarat si ce au in acel moment
    Oricum, un articol foarte bine scris si .. amuzant pe ici pe colo .. as vrea sa vad multe persoane care, desi aparent nu se potrivesc, sa povesteasca pe acest articol ...

  4. Digital Elf

    Multam de feedback, Florin.

  5. portos

    true, true, budweiser.

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D