miercuri, 21 ianuarie 2009

Imensa asteptare

Dupa-amiaza intra calma prin fereastra deschisa, dizolvandu-se in miliarde de pete luminoase in oglinda. Plutea in aer un fel de lene, de visare letargica, din care cu mare greu te puteai smulge; alta solutie nu era: trebuia sa te lasi purtat pe aripile inchipuirii intr-un trecut neintamplat sau in viitoruri nerealizabile.

...Pana cand trebuia sa astepte? Ce intrebare stupida. Oare unde se afla raspunsul ei? Uneori avea impresia ca asteptarea asta va dura mii de ani. Oare avea suficienta rabdare? Da. Dar sa stie ca la capatul suferintei o asteapta ceva.

Se privi in oglinda. Trupul ei tanar radia atata prospetime, dar sufletul ei era asemeni unui cimitir. Se simti batrana, poate chiar moarta. Clipi infricosata si se mai privi o data. Oglinda reflecta o explozie de tinerete si armonie.

Ofta. Ofta cu sufletul greu, incercand sa-si disipe durerea ce ii molesea tot corpul.

...Pana cand trebuia sa mai astepte?

Vara era in agonie, cadavrele frunzelor zaceau pe trotuare, din ce in ce mai multe, ca un leit-motiv al intristarii.

Ar fi vrut sa i se intample o minune. Dar minunile incetasera sa mai existe, iar ea isi daduse seama de lucrul asta atunci cand si-a vazut tatal mort pentru totdeauna.

...Pana cand mai trebuia sa mai astepte?.. Astepta, astepta din clipa in care se nascuse. Astepta, dar ce? Nici ea nu stia. Astepta sa moara, poate.

Se resemna atunci cand soarta ii rapea fericirea. Nu avea putere decat pentru a suferi si astepta. ...Dar pana cand trebuia sa mai astepte?... Da, putea sa-si puna si intrebari, daca voia, dar nu avea dreptul la nici un raspuns. ...Pana cand trebuia sa astepte?..

Anii trecura, multi si prafuiti. Ea murise.

O dupa-amiaza intra calma printr-o fereastra deschisa, dizolvandu-se in miliarde de pete luminoase intr-o oglinda veche. Plutea in aer un fel de lene, de visare letargica, din care cu mare greu te puteai smulge...

Milena
SCURTISSIME (confidente murmurate)
Imensa asteptare
August 1994



Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :



3 comentarii:

  1. Ella

    am ramas fara cuvinte... xxx

  2. F

    Buna,ma intereseaza un schimb de linkuri,am peste 800 vizitatori unici pe sapt,page rank 4,dar sper ca sumele sa fie in crestere.Daca crezi,putem face link exchange,lasa un comentariu la mine pe blog.Bafta!

  3. F

    Buna,te-am adaugat ,in blogroll,succes!

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D