luni, 19 ianuarie 2009

Circulatie

Hai ca azi am avut o revelatie. Circulam eu greoi prin Bucuresti cu masina, incercand sa gasesc trasee goale prin care sa inaintez, si injuram de mama focului masinile parcate neregulamentar pe carosabil, urcate una peste alta, dublate una pe alta, incat ocupau tot carosabilul de noroc cu linia de tramvai ca le era frica sa blocheze tramvaiul, altfel cred ca parcau si acolo.

Ma gandeam la poza aia din Drumul Taberii din 1968, cu micro-raionul Fortuna, cat de larg facuse Ceausescu Drumul Taberii. Si daca te gandesti, si bd. Unirii, si Mihai Bravu, toate magistralele noi.

Deci loc ar fi. Benzi sunt. Ceausescu a facut super strazi, unde a trasat bulevardele mari. Sa treci cu tancul, nu alta. Greseala lui insa a fost ca nu a previzionat pe termen lung si nu facut parcari intre atatea blocuri cu atatea mii de familii. De unde sa stie el ca media de masini pe familie va ajunge la 2-3? Ca acum toata lumea are masina, si mama, si tata, si copiii. Sunt si cate 3-4 masini per familie. La noi pe scara sunt 15 apartamente si 20 de masini.

Pentru ca nu sunt locuri de parcare, lumea parcheaza pe unde poate, si pe carosabil. Ajunge in unele puncte sa se gatuie strazile in asa hal, incat poti face 100 de metri si in 10 minute. Si asta doar pentru ca nu ai loc suficient sa te strecori.

Uite, sa te uiti cu atentie pe toate strazile, sa vezi cate masini sunt parcate oblic pe carosabil, cate dubleaza si cat loc se ocupa din trafic...

Deci, parerea mea, nu strazile sunt problema circulatii dificile, ci lipsa parcarilor in zonele aglomerate si - de ce sa nu recunoastem - si nesimtirea multora dintre soferii Bucurestiului.

Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :



1 comentarii:

  1. tanguero

    frate...iti vand o motocicleta?
    ca poti sa te strecori cu ea si daca sunt parcate perpendicular pe strada....

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D