luni, 16 iunie 2008

Soferitul

PREJUDECÁTĂ, prejudecăţi, s.f. Părere, idee preconcepută (şi adesea eronată) pe care şi-o face cineva asupra unui lucru, adoptată, de obicei, fără cunoaşterea directă a faptelor; prejudeţ, prejudiciu. – Pre1- + judecată (după fr. préjugé).
PRECONCEPÚT, -Ă, preconcepuţi, -te, adj. (Despre idei sau păreri) Admis, adoptat dinainte, fără o cercetare sau o experimentare prealabilă. – Pre1- + conceput.


Fabrica de automobile te face bun sofer?

vezi argesenii cum tureaza masinile si se baga prin traficul infernal.. in bucuresti vorbesc. ii (pre)vezi cum taie benzile fara semnal, se baga chiar printre 2 benzi fortand intrarea, trec pe rosu, fac stanga de pe dreapta si invers, merg incet pe banda a doua, dau peste pietoni si se uita la tine triumfator ca ce fraier esti, te-au facut. incalca cate 4-5 reguli de circulatie la fiecare 2 intersectii, jeneaza pe toata lumea, incurca circulatia, dar au senzatia ca sunt stapanii soselelor. cum cum adica? pai normal, au fabrica de automobile la colibasi! d'oh! ce prost esti. fabrica dacia! stapanii soselelor.

inconstienta si nesimtirea ating cote maxime la ei acasa, in pitesti. deci sa te fereasca sfantul sa ai numar de bucuresti in pitesti. te claxoneaza oricand, chit ca mergi regulamentar, numai ca esti bucurestean. trebuie sa demonstreze ca ei au fabrica de automobile si sunt cei mai tari. cum indraznesti tu, din bucuresti, care esti in asemenea hal ca nici fabrica de automobile nu ai, sa te dai cu masina prin tara lor automobilistica?! deci eram prin uimitorul oras pitesti (singurul unde am gasit un genial indicator catre dreapta pe care scrie "toate directiile") si am oprit intr-o mare intersectie, dupa parerea mea perfect regulamentar, la o cedeaza trecerea, unde in momentul ala se apropia un camion de pe prioritate, in mare viteza. in spatele meu s-au aglomerat cateva dacii 1300 nervoase, cu numere de pitesti, care au inceput sa ma claxoneze ca de ce nu ma bag. una din ele, cu mutzunei atarnati frumos de parbriz la linie, ventuza langa ventuza, alaturi de stegulete micute si delicate si tone de braduti parfumati, a demarat din spatele meu cu scrasnet opulent de roti ca sa imi arate el mie cum se merge in pitesti. scarba de mine, habar n-aveam sa merg pe strazile lor, eram un cacacios care opream la cedeaza! ce luzar eram. imediat ce a trecut de mine, a primit prompt o goarna din aia binecunoscuta de tir, care te face sa crezi ca trece trenul. a franat cu derapaj, tirul a trecut razant pe langa el aproape sa il spulbere, si toata intersectia a inmarmurit. am ridicat din umeri si am plecat frumos cu a-ntaia, normal, fara sa turez, lasandu-i pe toti in spate ca proshtii.

fratilor, fabrica de masini la colibasi face masini, nu e scoala de soferi...

q.e.d.

Related Posts :



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D