sâmbătă, 21 iunie 2008

Justitiarul

fratele meu.. urasc asa de mult cum se circula in bucuresti.... e criminal. si asta se intampla de cativa ani. stau in bucuresti de cand m-am nascut, de 35 de ani. si nu era asa. tin minte pustiul de sambata si duminica in anii 80.. nu era tipenie pe strada. se mai mergea si pe numar duminica, cu sot, fara sot.. era foarte bine. acum, toata lumea merge cu masina, tot melteanul isi permite masina si isi mai permite si benzina!

1) bucurestiul este sufocat de masini cu AG, DB, GR, TR, au ajuns aici pana si cei de CJ, MM, IS si IL... ce-or cauta frate in bucuresti, n-au treaba acasa?
sunt asa de multi, ca le-as pune taxa. as face parcari imense la intrarile in bucuresti, cu o suma modica pe 24 de ore, si taxe imense pe intrare in bucuresti. si pt IF la fel.

2) aglomeratia mai este cauzata si de nesimtitii care merg neregulamentar, care nu stau la coada si care se baga peste tot chiar daca au numai 2 milimetri intre oglinzi. pe astia care dubleaza, care se baga in fata la stop, care schimba directia din partea cealalta a strazii si care trec pe rosu si raman prinsi in mijlocul intersectiei blocand trecerea celor de pe perpendiculara care primesc verde. pe toti astia i-as bate. m-as da jos cu bulanul si i-as sparge.

pai fratele meu, daca politia ar sta benevol la fiecare intersectie sau ar instala camere peste tot si ar aplica sanctiunile corespunzatoare, s-ar ridica zeci de mii de carnete pe zi, pentru cate 90 de zile! inchipuie-ti ca in 30 de zile s-ar ridica sute de mii de carnete - nu amenzi, ci carnete suspendate, cu soferi care nu ar mai avea voie sa iasa pe strada - ceea ce ar insemna ca timp de inca 3 luni s-ar scoate sute de mii de masini din trafic! la 2 milioane cate sunt, cateva sute de mii ar insemna o mare decongestionare a traficului si a cui? a celor care merg corect, care stau la semafor regulamentar si care semnalizeaza si care se incadreaza corect. adica ar ramane pe strada numai cei care merg frumos, care au timp sa opreasca la zebre sa cedeze trecerea pietonilor, care ar sta regulamentar la cozi si care ar ceda politicos trecerea altora de pe cedeaza..

dar cum politia nu face asa ceva, as lua singur atitudine: mi-as lua o dacie veche, 1300, as ranforsa-o, i-as pune tabla groasa, bulbar fata si spate cu cabestane, si nu as face decat sa merg regulamentar. dar atat de regulemantar, incat toti cei care nu merg regulamentar sa fie loviti. deci as da in ei ca in popice. numai asa ii poti scoate din joc. in filmul "shooter" actorul principal care tocmai furase o masina se enervase pe un fitzos cu o masina fitzoasa care depasea pe toate partile fara sa semnalizeze si l-a scos din joc dandu-l la o parte de pe strada.. cam asa as face si eu. i-as calari pe toti sa intre cu masinile in service, poate asa s-or mai potoli si nu ne-ar mai lua de fraieri pe noi astia care mergem cu bun simt..

si pentru ca as ajunge si la televizor, ca spiderman, batman si cei patru fantastici, mi-as scrie vorba unui preten cu care impartasesc aceeasi idee, sa imi pun un colant pe care sa scriu frumos: "JUSTITIARUL". cand as ajunge cunoscut, sa vezi ce toti ar conduce regulamentar in preajma mea..

aiurea. visez si eu la vremuri mai bune. dar n-or sa fie. nesimtitii de romani intotdeauna or sa incalce regulamentele, oricare ar fi ele. ca asta-i romanul, un jmecher mai presus de lege.

Related Posts :



1 comentarii:

  1. Anonim

    cel mai bine iti iei un moskvici, nu e nevoie sa il ramforsezi ca are o tabla foarte tare pe el, scrii mare pe spate "bewere !!! i learn to drive on carrmaggedon" si sa inceapa distractia

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D