miercuri, 4 iunie 2008

Romania. Yes it's a country

Exact. Pentru tine străinule, expatule, cel de afară care vrei să vii în România să-ţi faci firmă: Roumenia yes, itză cantrii. Cu sediul la Bucureşti. Nu Budapeşti, nu Bratislava; Bucureşti. Pe limba ta, Biucarest. Repetă după mine: Biu-ca-rest; Biucarest. Bravo.

Biucarest este un oraş. Aşa cum ai şi tu acasă. Ce ai făcut ochii ăia aşa mari? Oraş, cu clădiri, cu lifturi, cu străzi, avem şi taxiuri. Avem şi spaţiu verde. Şi magazine. Da, şi noi mâncăm, avem pâine, lapte, oo, avem şi făină, roşii şi castraveţi. Hei, cu asta te dau pe spate: avem şi bănci, avem finanţe!! Eee? :)) Nu te aşteptai. Da, avem. Biucarestu' este într-adevăr aglomerat. Asta e, ştii bine că n-ai ce face - şi la tine e la fel, deci ştii cum e. Dar trebuie să apuci să ieşi şi din Biucarest, să vezi România în toată splendoarea ei, nu numai din betoane. Nu suntem noi mari, băi dar avem de toate: avem râuri, avem fluviu, avem deltă, avem munţi, păduri, păşuni, câmpii, avem şi.. şi.. ghiceşte acum.. şi ANIMALE SĂLBATICE! Noi le zicem pitoreşti: urs, lup, vulpe, cerb, mistreţ, păun, raţă, o groază. Nu maimuţă, elefant, tigru şi alte de-astea, alea sunt în altă parte. Cum cum adică în altă parte? Lasă că o să cauţi tu pe gugle şi o să vezi.

Dar fii atent. Cum zicea un poet român.. da mă, avem şi scriitori, avem şi literatură, focusează-te. Deci cum zicea un poet român.. râul, ramul, mi-e prieten numai mie.. iara ţie duşman este :))) Hehe, da mă, la tine se referea :D ştii de ce? Că natura este aşa de frumoasă la noi, că nu vrem să o împărţim cu tine şi ăilalţi ca tine. Vrem s-o ţinem pentru noi. Ai înţeles?

Păi uite ce am văzut eu acum 2 săptămâni:

Copaci la un mal de riuCopaci la un mal de râu.

Malul de riuMalul de râu.

Casa langa malul de riuCasă lângă malul de râu.

Case pe langa casa de langa malul de riuCase pe lângă casa de lângă malul de râu.

Flori pe langa casa de langa malul de riuFlori pe lângă casa de lângă malul de râu.

FloriceleFloricele.

Flori in fata casei de langa malul de riuFlori în faţa casei de lângă malul de râu.

Ce vede locatarul casei de langa malul de riu pe geamCe vede pe geam locatarul casei de lângă malul de râu.


Asta e în Tuşnad. Nu ştii tu, mai sus de Braşov. Şi de ăsta parcă ai auzit. Îţi place? Nouă da, ne-a plăcut.

Asta nu e toată România. O să-ţi mai arăt. Acum un weekend am fost la Buşteni. Asta e până în Braşov. Dar e foarte frumos şi acolo. O să îţi arăt poze. Chiar vreau să te conving că noi în România noastră ne simţim foarte bine, şi tu dacă vii la noi, tre să te porţi frumos. România nu înseamnă numai femei frumoase şi mână de lucru ieftină. România înseamnă cultură, civilizaţie, istorie, şi o geografie deosebită de care noi românii suntem foarte mândri. Dar tu străinule, de unde vii şi cu ce te poţi lăuda?


Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :



7 comentarii:

  1. lorivankenobi

    Eu vine din mama korea si tata USA, si ma mandresc cu Hot Dog si Kimchi.

  2. the Advertiser

    "Biu-ca-rest" ==) mor de ras :)

  3. AsaseYa

    Superb. Mi-a placut exprimarea colocviala daca imi permiti :P

  4. Digital Elf

    Multumesc, mi-a placut "superb". Da, iti permit ;)

  5. Deme

    Păcat că străinii nu înţeleg româna... chiar că i-ar scutura un pic şi ar face ochii :O Ar trebui să îl traduci, asta ar fi o formă mai originală şi apropiată de oameni de a promova România, nu spoturile seci care circulă pe post de campanie...

  6. Cati

    Io sugerez o traducere în engleză poate merge mai bine decât " land of choice" :)

    M-a uns la sufleţel articolul. Bravo!

  7. Digital Elf

    Tocma' ce m-ai impulsionat sa fac lobby si pentru Bucuresti (Biucarest). Sper sa-mi iasa mai bun decat asta cu Romania.

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D