vineri, 30 ianuarie 2009

Romanul, om simplu

Românul, e om simplu. Nu se complică el cu reguli, politeţuri şi alte farafastâcuri din astea. El ştie de exemplu că drumul cel mai drept e cel mai bun. Nu ştie el să ia curbă cu maşina pe un drum sinuos. Cum e la Orhideea de exemplu, unde traficul este sinuos datorită şantierului. O taie de-a dreptul, unind 2 puncte imaginare cu o dreaptă.

Dacă e un semn de obligatoriu numai dreapta, se uită curios la el (dacă îl vede): ce e ăla? A, e pentru cei care vor să facă dreapta. Dar românul, dacă are nevoie să facă stânga, nici o problemă, că el face stânga.

Simplitatea românului îl duce pe acesta pe mijloc. Calea de acces a românului este cât e lăţimea maximă posibilă. Trotuarul trebuie mers pe mijloc. Dungile de delimitare a benzilor de carosabil indică de fapt axul drumului pe care să circule românul. Dacă sunt două benzi pe sens, atunci românul este pe mijlocul lor. Dunga dublă continuă îl mai derutează puţin la drum lung, dar cea dinaintea semaforului este opţională. Românul chiar nu înţelege cum de toată lumea se înghesuie la semafor de-a dreapta dungii continui, când de-a stânga ei sunt doar 2-3.

Caroiajul galben din intersecţii este făcut tocmai pentru el, să fie un loc mai confortabil să aştepte în intersecţie trecerea celor de pe perpendiculară. La fel şi roşul, este o culoare opţională, doar de atragere a atenţiei că în intersecţie se desfăşoară un trafic mai intens.

Mintea românului chiar nu înţelege rostul traversărilor de pietoni. La ce folos sunt, că el oricum nu are treabă pe acolo?

Urcatul şi coborâtul din autobuz este iar un lucru simplu: s-a deschis uşa, te-ai băgat. Nu contează cine, ce, care iese, câţi, sau că n-are loc să intre că mai întâi trebuie să se iasă, ca să se facă loc. Important e să prindă loc pe scaun.

Logica este foarte simplă: oricum este gunoi peste tot, atunci se poate arunca gunoiul oriunde.

Totul cu o seninătate dezarmantă...

Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D