luni, 29 decembrie 2008

Criza financiara.. yeah right

tati, sa nu mai aud de criza financiara si de recesiune. nu la noi in romanica. fratioare, ce au altii nu trebuie neaparat sa importam si noi. ca prea le adunam pe toate de la americani: valentine's day, halloween, mai nou de cativa ani serbam si 4 iulie! si daca tot am luat coca-cola si macdo, de ce sa nu luam si criza financiara, nu? adica ce, noi nu suntem in asentimentul fratilor nostri istorici americanii? nu mai suntem frati nici cu italienii, nici cu francezii, acum suntem cu americanii. cat i-am asteptat noi sa vina acum 30-40 de ani si n-au venit, am inceput sa ne asimilam singuri cu ei, sa facem o america mai mica. romania a devenit a doua tara a tuturor posibilitatilor (inca nu merge visul american la noi), craiova a devenit al doilea detroit. daca s-ar fi putut, am fi adoptat si moneda unica dolarul. si cred ca in cativa ani o sa avem pe undeva prin campia romana si o replica a statuii libertatii...
toata lumea zice ca a venit criza. ce criza? unde? companiile care aveau o lista neagra au profitat de acest moment tulbure sa isi dea afara oamenii pe care nu-i mai dorea, sub pretextul crizei. nu este nici o criza, romanul are bani. si are ca pe vremuri, la saltea. romanul cand nu mai are bani se duce si mai schimba 100 de euro. si pentru ca are banii cash, nu cad nici bancile. si romanul e avut, nu e ca saracii din occident: 80% din romani sunt proprietari imobiliari, restul sunt chiriasi; nu ca vest-europenii care 20% sunt proprietari si restul stau cu chirie cu imprumut de la banca. pai acolo cand cade o banca, risca juma de tara sa intre in colaps. la noi au picat o groaza si n-a simtit nimeni. si la creditele numai cu buletinul de si-au luat toti televizoare si dau 800 mii pe luna, ce sa intereseze populatia?
si pe de alta parte, sa vezi calcaturi pe picioare la auchan, la cora si la carrefour dupa craciun. ca sa nu mai zic de bataia de dinainte. si nu numai pe mancare, cat si pe haine si jucarii. hai sa fim seriosi ca nu are nimeni nici o criza financiara in romania, terminati cu prostiile.

Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele.
Digital Elf loves ya all

Related Posts :



3 comentarii:

  1. Anonim

    Din moment ce am preluat de la americani atatea lucruri, hai sa luam si criza mondiala. E la moda. Toate tarile au primit-o cu bratele deschise.

  2. Essences

    Imi place ce ai scris!

  3. Digital Elf

    Multumesc de aprecieri. O sa stau cu ochiul pe tine, sa vad in timp ce mai postezi....

Trimiteți un comentariu

Exprimă-te cu încredere. S-ar putea oricum să nu citească nimeni :D